Mag het een stapje meer zijn?

Nederlanders zijn Europees kampioen! Maar helaas… in stil zitten. En zitten is een beetje het nieuwe roken. Dus… als zitten het nieuwe roken is, hoe stop ik dan met zitten?

In een notendop gaat daar 100 x 10.000 over. Concrete, praktische, leuke, grappige, creatieve, sociale en zingevende tips om in beweging te komen. Echt, voor elk wat wils. Samen of alleen.

Waarom? Is het echt nieuw voor je om te horen dat bewegen gezond is en bankhangen ongezond? Vast niet. Vind je het lastig om -naast alle andere dingen- ook voldoende te bewegen? Vast wel. Ik wel! Daarom dus..

Welkom hier! Fijn dat je er bent! Ik help je op weg. Zowel met allemaal leuke manieren om te bewegen als met inzicht in hoe je dagelijkse patronen kunt aanpassen.

100 x 10.000

Samen met uitgeverij Zilt publiceert het Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier in 2023 het boek 100 x 10.000. En op deze pagina vind je alle verwijzingen en extra’s uit dat boek terug!

Het eerste begin

In 2014 begon het Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier het project “Als zitten het nieuwe roken is, hoe stop ik dan met zitten?”. Hierin verzamelde ik verhalen, tips en ideeën om op een lichtvoetige en plezierige manier te gaan wandelen. Simpelweg omdat ik het helemaal niet gemakkelijk vond om 10.000 stappen per dag te zetten. Voor tijdschrift Het Zoet schreef ik hier een artikel over met de eerste bevindingen. Na jaren spelen en verzamelen werd dit 100 x 10.000 en was uitgeverij Zilt zo enthousiast om het idee om te zetten in een boek!