Dit kan ik voor je doen!

Samen optrekken

Met Wilco was het aangenaam samenwerken. Hij hielp ons om zo scherp mogelijk onze boodschap te formuleren, waarna hij aan de vormgeving werkte. In enkele loops, waarin hij open stond voor onze wensen en feedback, werkte hij snel en adequaat aan de opdracht. Ook toen deze formeel klaar was, was hij bereid om nog een aanvullende vraag te behandelen. En – ook niet onbelangrijk – Wilco heeft aangename humor.

Erica Witkamp, Lector Zorg om Naasten, Instituut voor Gezondheidszorg (Hogeschool Rotterdam)

 

Dementievriendelijke gemeente

Wilco heeft voor Movisie onderzoek gedaan naar een dementieproject. Daarbij is hij enerzijds de diepte in gegaan, door interviews af te nemen en ‘wat werkt’-elementen op het spoor te komen en anderzijds heeft hij foto’s en filmpjes gemaakt. Die combinatie is uniek en zeer aan te raden! Wilco is zeer prettig in de omgang, weet goed waar hij het over heeft en weet snel tot de kern door te dringen. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en zijn werk werd ook door samenwerkingspartners van Movisie erg gewaardeerd. Aanrader dus!

Hans Alderliesten, Senior onderzoeker & projectleider dementie (Movisie)

Waarderend veranderen

En natuurlijk vroegen we Wilco Kruijswijk om voor ons de Gids Waarderend veranderen samen te stellen. We wisten al van hem dat hij slim is, snel werkt, duidelijk communiceert en oog heeft voor vormgeving. En ook deze keer pakte het resultaat zeer goed uit: hij daagde ons bij het maken van de “Gids Waarderend Veranderen” uit om kernachtig te blijven (maximaal 2 A4 voor een stap!) en om zowel onderbouwde inzichten als concrete materialen erin op te nemen.

Roos Scherpenzeel, Expert Informele zorg (Movisie)

Oog voor Naasten

Voor het Oog voor Naasten-project ontwikkelde Wilco Kruijswijk voor LUMC en Pharos een waaier aan producten voor zorgprofessionals en naasten van mensen die overlijden: een webportal met gerichte informatie voor verschillende situaties en thema’s, in woord en – vooral – in beeld. Met expertise, zorgvuldigheid en een constructieve en flexibele houding wist Wilco onder tijdsdruk en met beperkte middelen tot mooie en aansprekende producten te komen. Een fijne, en bovenal leuke samenwerking.

Carolien Smit, Strategisch Adviseur (Pharos)

Creativiteit, flexibiliteit, professionaliteit, tomeloze inzet, humor en engelengeduld met leken op communicatiegebied. Deze kwaliteiten zijn kenmerkend voor hoe Wilco Kruijswijk voor het project Oog
voor Naasten en Nabestaanden een breed palet aan producten voor het LUMC en Pharos vorm heeft gegeven. In een kort tijdsbestek heeft hij een website, filmpjes, digitale en drukwerk brochures gemaakt in een aansprekende stijl, afgestemd op zowel zorgverleners als op naasten van ongeneeslijk zieke mensen. De samenwerking met Wilco was bijzonder prettig, stimulerend, constructief en leerzaam. Een aanrader!

Marcella Tam, Projectleider (LUMC)

Coaching met pelgrimsprincipes

Met zijn veelzijdige ervaring op het gebied van pelgrimeren verrijkt Wilco onze belevingsgerichte programma’s die gericht zijn op het ontwikkelen van talent, leiders en teams. We nemen deze groepen mee op pad en onderweg zijn er inspirerende stops, opdrachten en reflectiemomenten. 

De fijne energie en uitstraling van Wilco brengt mensen tot rust en dichter bij zichzelf. Daarmee nodigt hij uit tot bezinning en verbinding. Zijn verhalen raken zowel een diepere kern als dat ze leiden tot praktische inzichten. Die combinatie is bijzonder en wordt gedragen door zijn lichtvoetige manier van vertellen. 

In aanloop naar de sessies is het altijd fijn om met Wilco af te stemmen. Zijn creatieve en ondernemende geest sluit goed aan bij hoe wij te werk gaan. Ik ben dankbaar voor onze open communicatie en mooie samenwerking. Nog altijd leren we samen en dat is een groot goed! 

Inge van den Broek, hoofdtrainer en founder (Paluka)

Taking care of caregivers

Ik krijg terug op een fijne samenwerking en waardeer zijn flexibiliteit in het proces.Wilco brengt veel enthousiasme, creativiteit en kennis in. Hij stipt barrières en ongemakken aan  op een goede en mooie manier. Dat komt ook omdat het heel laagdrempelig is om met hem  in gesprek te gaan hierover. Voor de podcast “Taking Care of Caregivers” wist hij ook snel een  analyse te maken hoe de verhalen  van een onderzoeker, een mantelzorger en  verschillende kenniswerkers goed bij elkaar passen.  Wij zijn blij met deze drie afleveringen!

Roshnie Kolste, Senior adviseur en projectleider (Pharos)

Vier de verschillen

Voor het 8 jarig bestaan van Vier de Verschillen verzorgde Wilco de eerste workshop. Het was een interactieve online workshop. In een leuke afwisseling van persoonlijke verhalen, vragen en gesprek vloog de anderhalf uur voorbij. Aan het eind kregen we een podcast om het geleerde tijdens een wandeling te doorvoelen!

Jan Anne Kalkhoven. Initiatiefnemer Vier de verschillen (Belastingdienst)

Enkele organisaties waar ik voor gewerkt heb