Dit kan ik voor je doen!

Heb je een leuk idee of klus voor mij? Laat me dat graag weten! Wanneer je gaat grasduinen langs de vier departementen, dan krijg je al een goede indruk van wat ik doe en heb gedaan.

Hier laat ik graag zien in welke vaardigheden ik mij ontwikkel en ter beschikking heb om in te huren. En ik deel graag hoe opdrachtgevers terugkijken op onze samenwerking en geef je een indruk van organisaties waar ik voor en met gewerkt hebt.

Wil je iets meer weten over wat mij drijft, kijk dan op de pagina over mij. Daar vind je ook een lijst van alle publicaties die ik geschreven heb.

Vul het formulier in en ik neem zo snel als voor mij mogelijk is contact met je op! 

 

Een duizendpoot in hart en nieren

#1 Onderzoek

In ruim 10 jaar ervaring heb ik gewerkt aan verscheidene kwalitatieve studies. Ik heb ruime ervaring met interviewen, zowel individueel als in (familie)netwerken. Verschillende focusgroepen heb ik begeleid en evaluatie trajecten. Met veel plezier heb ik literatuurstudies gedaan en onderzoek gedaan naar de werkzame elementen van sociale interventies.

In mindere mate, maar toch enige, heb ik ervaring met kwantitatief onderzoek. Eenvoudige vragenlijsten kan ik prima begeleiden: zowel op papier, digitaal als hybride.

Het mooiste vind ik om wandelend te interviewen, of samen met respondenten te werken / tekenen aan een vraagstuk.

#2 Schrijven

Inmiddels heb ik flinke lijst aan publicaties opgebouwd. Dat kan gaan om onderzoeksrapporten of beleidsadviezen. Ik schrijf binnen de hele range van toegankelijke web to doorwrochte wetenschappelijke artikelen.

Ik heb boeken geschreven en de redactie en coördinatie gevoerd bij het samenstellen van een boek. Net zo goed als dat ik hoofdstukken aanleverde voor andere boeken.

In teams heb ik vele publicaties geschreven voor mantelzorgers, beroepskrachten in zorg en welzijn, voor gemeenten.

De thema’s waar ik over schrijf worden weerspiegeld in de 4 departementen van het Ministerie.

#3 Projectleiding

Vanaf 2010 geef ik leiding aan kleine, middelgrote en grote projecten. Ik heb meerjaren programma’s geleid vanuit financiering van het Ministerie van VWS of ZonMw. Binnen nationale en internationale programma’s heb ik deelprojecten geleid. En zo heb ik ruime ervaring in het samenwerken met teams vanuit en tussen organisaties.

Daarin heb ik ervaring vanaf de aanvraag en inrichting van een programma, de uitvoering, en de evaluatie en verantwoording.

Met drie pijlers: met een scherp oog op het budget en tijd, heb ik hart voor de mensen en maak ik me hard voor passende en goede resultaten. Het liefst met onverwachte, betere uitkomsten dan voorgenomen.

#4 Training en advies

Ik heb ruime ervaring in het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van trainingen en adviestrajecten. Van e-learning modules en webinars tot workshops van een uur of meerdere dagen. De onderwerpen hangen samen met de Departementen, grofweg: vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling of professionele ontwikkeling in zorg en welzijn.

Idealiter werk ik hybride: een e-learning die een basis legt, enkele dagdelen voor groepswerk, tussentijdse coaching online en enkele beschikbare mini-momenten via mail of telefoon.

Ook hier verbind ik graag mijn expertise op wandelen, tai chi en vormgeven. Het brengt een andere dynamiek in groepen en spreekt het ‘makerschap’ in hen aan.

#5 Lezingen

Van harte deel ik mooie ervaringen en inzichten die ik in de afgelopen 20 jaar heb opgedaan.

Hierin maak ik gebruik van inzichten uit oosterse krijgs- en bewegingskunsten, benut de metaforen die uit pelgrimeren komen. Of gebruik cartografie als raamwerk.

Het zijn middelen om de vraag van jouw organisatie door een andere lens te bekijken.

Ik heb lezingen verzorgd voor klein (10 personen) tot middelgroot (300 personen) publiek.

#6 Vormgeving

Alles voor het Ministerie van Geluk heb ik zelf gemaakt. De huisstijl, logo’s, filmpjes en animaties. En voor de wandelroutes die ik gemaakt heb geldt dat precies zo. Van website tot boekjes.

Hiermee heb ik veel ervaring opgedaan met producten van Adobe, zoals Photoshop, Illustrator en InDesign.

In projecten waar ik werk combineer ik vaak taken, zodat afstemming veel vloeiender gaat. Zo schreef ik een handboek en deed ook de vormgeving ervan. Of maakte ik een toolkit en realiseerde de flyers ervoor.

 

#7 Product- en conceptontwikkeling

Van concept naar product, dat is wat ik doe. Met wandelroutes en de bijbehorende pakketten, bijvoorbeeld.

Maar ook met het ontwerp van Geluksmunt waarvoor ik tin heb leren gieten. Of de Motie van Vertrouwen waarvoor ik papier heb leren scheppen. En zo blijf ik zoeken en innoveren om oude ambachten te vermengen met nieuwe technologie.

 

Ik beschik over een kleine tingieterij, een 3d-printer en lasergaveermachine. En ontdek spelenderwijs steeds weer nieuwe mogelijkheden.

Dit versterkt mijn werk in het ontwikkelen van trainingen, workshops, e-learnings en ook interventies in het sociaal domein.

#8 Video en animatie

De afgelopen 5 jaar richt ik mij meer en meer op eenvoudige video en animatie. Mijn kracht zit hem vooral in het laagdrempelige, persoonlijke contact waardoor mensen meer ontspannen op beeld komen.

Ik kom het beste tot mijn recht in eenvoudige producties waarin mensen hun verhaal kunnen vertellen. Ideaal voor instructie of informatie filmpjes. Tijdens of na een project.

Voor animatie werk ik enerzijds met toegankelijke software, maar evengoed benut ik After Effects of Adobe Animate.

#9 Podcast

De populariteit voor podcasts stijgt. En mijn enthousiasme voor het medium groeide mee. Zo maak ik eenvoudige podcast(series) voor organisaties. Ik verzorg de opname, audio bewerking en muziek en effecten.

Een mooie combinatie is bijvoorbeeld een lezing met na afloop een podcast die geluisterd kan worden tijdens de lunchwandeling.

Bij het boek 100 x 10.000 is nu een serie podcasts in

#10 Fullstack Development

Ik programmeer sinds ik een jaar of 8 ben. Via alle vormen van Basic, via Pascal naar Assembly. Tijdens mijn tiener jaren was ik actief in de Demoscene, waar ik mijn eerste lettertypen en digitale tekeningen maakte in zogenaamde ‘demos’.

Zo bleef ik wat verbonden en maakte mijn eerste websites in de jaren ’90. In eenvoudige html. In de jaren erna bleef ik mijn eigen websites bouwen, ook voor anderen. Inmiddels heb ik zo’n 10 jaar ervaring met WordPress.

In 2023 – 2024 volg ik de opleiding tot Fullstack Developer, waar ik mij verder verdiep in HTML, CSS, JavaScript en Java.

Dit doe ik in combinatie met leerlijnen van LinkedIn-Learning, met de nadruk op toegankelijkheid.

Enkele reviews van opdrachtgevers

De beste evaluatie die ik heb gekregen is eenvoudig: kijk naar mijn producten en
projecten en dan zie je een jarenlange verbinding. Ik ben loyaal en werk resultaatgericht.

En natuurlijk vroegen we Wilco Kruijswijk om voor ons de Gids Waarderend veranderen samen te stellen. 
We wisten al van hem dat hij slim is, snel werkt, duidelijk communiceert en oog heeft voor vormgeving. En ook deze keer pakte het resultaat zeer goed uit: hij daagde ons bij het maken van de “Gids Waarderend Veranderen” uit om kernachtig te blijven (maximaal 2 A4 voor een stap!) en om zowel onderbouwde inzichten als concrete materialen erin op te nemen.

Roos Scherpenzeel, Expert Informele zorg (Movisie)

Voor het Oog voor Naasten-project ontwikkelde Wilco Kruijswijk voor LUMC en Pharos een waaier aan
producten voor zorgprofessionals en naasten van mensen die overlijden: een webportal met gerichte
informatie voor verschillende situaties en thema’s, in woord en – vooral – in beeld. Met expertise,
zorgvuldigheid en een constructieve en flexibele houding wist Wilco onder tijdsdruk en met beperkte
middelen tot mooie en aansprekende producten te komen. Een fijne, en bovenal leuke samenwerking.

Carolien Smit, Strategisch Adviseur (Pharos)

Creativiteit, flexibiliteit, professionaliteit, tomeloze inzet, humor en engelengeduld met leken op
communicatiegebied. Deze kwaliteiten zijn kenmerkend voor hoe Wilco Kruijswijk voor het project Oog
voor Naasten en Nabestaanden een breed palet aan producten voor het LUMC en Pharos vorm heeft
gegeven. In een kort tijdsbestek heeft hij een website, filmpjes, digitale en drukwerk brochures gemaakt
in een aansprekende stijl, afgestemd op zowel zorgverleners als op naasten van ongeneeslijk zieke
mensen. De samenwerking met Wilco was bijzonder prettig, stimulerend, constructief en leerzaam. Een aanrader!

Marcella Tam, Projectleider (LUMC)

Met zijn veelzijdige ervaring op het gebied van pelgrimeren verrijkt Wilco onze belevingsgerichte programma’s die gericht zijn op het ontwikkelen van talent, leiders en teams. We nemen deze groepen mee op pad en onderweg zijn er inspirerende stops, opdrachten en reflectiemomenten. 

De fijne energie en uitstraling van Wilco brengt mensen tot rust en dichter bij zichzelf. Daarmee nodigt hij uit tot bezinning en verbinding. Zijn verhalen raken zowel een diepere kern als dat ze leiden tot praktische inzichten. Die combinatie is bijzonder en wordt gedragen door zijn lichtvoetige manier van vertellen. 

In aanloop naar de sessies is het altijd fijn om met Wilco af te stemmen. Zijn creatieve en ondernemende geest sluit goed aan bij hoe wij te werk gaan. Ik ben dankbaar voor onze open communicatie en mooie samenwerking. Nog altijd leren we samen en dat is een groot goed! 

Inge van den Broek, hoofdtrainer en founder (Paluka)

Ik krijg terug op een fijne samenwerking en waardeer zijn flexibiliteit in het proces.
Wilco brengt veel
enthousiasme, creativiteit en kennis in. Hij stipt barrières en ongemakken aan
op een goede en mooie manier. Dat komt ook omdat het heel laagdrempelig is om met hem
in gesprek te gaan hierover. Voor de podcast “Taking Care of Caregivers” wist hij ook snel een
analyse te maken hoe de verhalen  van een onderzoeker, een mantelzorger en
verschillende kenniswerkers goed bij elkaar passen.
Wij zijn blij met deze drie afleveringen!

Roshnie Kolste, Senior adviseur en projectleider (Pharos)

Enkele organisaties waar ik voor gewerkt heb