Beweging en groei

Mijn uitgangspunt: “Ontwikkel een liefdevolle verbinding met jezelf. Daarmee leg je de basis om anderen met vertrouwen te ontmoeten en positieve veranderingen in de wereld te brengen.” Die visie staat aan de basis van mijn aanbod op het gebied van wandelen, pelgrimeren, yoga en retraites en dragen bij aan jouw fysieke en mentale gezondheid.

Het Gelukkigerwijspad en het Struinpad heb ik speciaal voor jou gecreëerd, zodat je kunt genieten van de rijke ervaringen die de natuur en de stilte bieden. Geïnspireerd door mijn eigen pelgrimstochten over de hele wereld en mijn trainingen in Tai Chi en Dru Yoga, zijn deze paden ontworpen om toegankelijkheid te combineren met de diepgaande voordelen van wandelen en reflectie.

Ik bied je zorgvuldig samengestelde programma’s aan die bijdragen aan jouw geluk, welbevinden en plezier. Ze hebben de diepgang van mijn jarenlange studie en ervaring in zorg, welzijn, pelgrimeren en beweegkunsten. En ze hebben de tintelende vrolijkheid die past bij ervaring die voortkomt uit nieuwsgierigheid.

Wandelroutes

Het Ministerie heeft vier wandelroutes ontworpen. Elke route heeft net weer een eigen verhaal. Welke past het beste bij jou?

Het Gelukkigerwijspad is een moderne pelgrimsroute in Midden Nederland. Het Geertje Arendspad is een route over Thuisgevoel hierop aansluit.

Het Struinpad is avontuur tussen rivier en dijk. Een route gericht op mindfulnes en bezinning. De Smedekinckpaadjes zijn vier korte wandelingen gericht op bewegen en ontmoeten.

Retraites

In het Dominicanenklooster Huissen bied ik een aantal retraites over pelgrimeren aan, zoals de Camini. Een Camini is een mini-camino: een kleine pelgrimstocht. Een verwijzing naar de Camino, een eeuwen oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostella in Spanje.

In een Camini wandelen we in een rustig tempo en in stilte met een pelgrimsthema. We delen verhalen en ervaringen en een maaltijd. Het zijn de reflecties in stilte en het oprechte contact met de ander die onverwachte verdieping brengen. Even een pas op plaats in ons drukke bestaan.

Yoga

De diepte in op een laagdrempelige manier. In mijn lessen  ligt de nadruk op vloeiend bewegen op het ritme van jouw ademhaling. Zacht en krachtig. Om zo op een vrolijke en tintelende manier te herstellen van een drukke dag. Ik ben verbonden aan YogaCentrum Amersfoort.

Coaching

Als lid van het Paluka team, een collectief dat zich richt op het bevorderen van persoonlijke en professionele ontwikkeling, bied ik teamcoaching aan met behulp van pelgrimsprincipes. Deze principes, waaronder het vinden van je eigen ritme, het omarmen van eenvoud, openstaan voor ontmoetingen, vertrouwen schenken en streven naar een mooiere wereld, vormen de basis van mijn coaching.

Deze aanpak helpt teams om effectiever samen te werken, leiderschaps-vaardigheden te ontwikkelen en een positieve, veerkrachtige cultuur te creëren.

Lezingen

Slapeloze nachten door snurkende medepelgrims, je voeten vol blaren, herbergen die vol zijn en je nog 10km meer moet lopen tot de volgende… een pelgrim krijgt veel te verduren. Tegelijkertijd stralen pelgrims. Het hervonden contact met de eenvoud van het ritme: eten, lopen, slapen… de ontmoetingen, de verhalen. Het Hogere Doel. Dit is het mysterie van het pelgrimsgeluk. En… wat kunnen we van pelgrimeren leren voor ons dagelijks leven?

Met meer dan 15 jaar pelgrimservaring zit ik vol verhalen die ik koppel aan persoonlijke of maatschappelijke vraagstukken.

Gelukkigerwijspad

Een moderne pelgrimstocht in Midden Nederland van 125 kilometer.

Struinpad

Een avontuur tussen rivier en dijk langs de Waal van 200 kilometer.

Geertje Arendspad

Volg in de voetsporen van Geertje Arends uit 1444. Over Thuisgevoel.

Smedekinckpaadjes

Vier prachtige routes rondom het museum Smedekinck om elkaar te ontmoeten.

Wat voor wandelaar ben jij?

Achterhalen spelerstype