Geluk en creativiteit

Het Ministerie van Geluk is een broedplaats voor creativiteit. Dagelijks leer ik bij over nieuwe manieren om kennis en informatie over te brengen op toegankelijke, passende en uitnodigende manieren. Het is ook een laboratorium van plezier: hier ontwikkelde ik de Motie van Vertrouwen, de tinnen Geluksmunten, hartverwarmende Geluksbrieven en natuurlijk de landkaart Op weg naar geluk.

De vruchten zijn ook zichtbaar bij de wandelroutes die ik vanuit het Ministerie ontworpen heb. De concepten, maar ook de vormgeving, websites, van de kaarten tot de boekjes en ook de bijbehorende interventies. Ook deze website: van de afbeeldingen, de filmpjes, als het bouwen van de website zelf: ik doe het zelf en verzin en onderzoek steeds manieren om dat te verfijnen en uit te breiden.

Dit kan ook voor jou doen. Denk daarbij aan (info)graphics, vormgeving van flyers, brochures of magazines, podcasts, filmpjes of animaties.

 

Producten en concepten

Ik vind het geweldig leuk om passende interventies of concepten vorm te geven. Of dat nu gaat om mooie coachingsopdrachten, verschillende soorten wandelingen, of een heel proces om zelf tinnen Geluksmunten te gieten. Van idee tot uiteindelijk product kan ik begeleiden.

Vormgeving

Idealiter combineer ik vormgeving met schrijven: ik verzorg de inhoud én de vorm. In een nieuwe stijl of in jouw huisstijl. Van een eenvoudig artikel of een hele brochure. Wat zo leuk is: werk ik met je samen aan een workshop, dan geef zo ik heel gemakkelijk de presentatie vorm, maak flyers of materialen, zodat het geheel er net wat uitnodigender uitziet!

Filmpjes

Van harte maak ik eenvoudige filmpjes. Interviews met mensen, afgewisseld met actiebeelden of de omgeving, om een goede indruk te krijgen van een persoon of initiatief. Of juist op een vaststaand thema verschillende mensen aan het woord laten en zo montages maken van een collage aan ervaringen. Ook hier: dit is mooi te combineren met een artikel of in een leeromgeving of bij een workshop.

Animaties

Animaties helpen goed bij het kort toelichten van een onderwerp of concept. Van blackboard-animaties, eenvoudige cartoons, de mix met video of andere op maat gemaakte vormen. Laten we verkennen hoe jouw verhaal het beste voor het voetlicht komt!

Naast opdrachten, zie je mijn werk ook terug in de e-Learning modules bij de Academie van Geluk, Welbevinden en Plezier

Podcast

Een leuke manier om in korte tijd verschillende mensen aan het woord te laten. Handig en passend om verschillende perspectieven te laten horen of een mooi verhaal te laten horen. Iemands stem horen biedt een extra verdieping aan een verhaal. En een combinatie kan ook mooi zijn: eerst een workshop en dan een podcast om tijdens de lunchpauze, al wandelend, even naar te luisteren.