De Smedekinckpaadjes

In vogelvlucht

Geniet van de prachtige omgeving in en rondom Zelhem (in de buurt van Doetinchem) met de Smedekinckpaadjes. Bewegen en ontmoeten staan centraal in de vier routes die in het boekje beschreven staan. Bewegen van lichaam en geest, ontmoeten van elkaar en nieuwe inspiratie.

Elke route heeft een specifiek thema dat te maken heeft met vitaliteit: hart, hoofd, lichaam en ziel en variëren van 4 tot 7,5 kilometer. De langere routes zijn ook in te korten en de routes zijn ook aan elkaar te knopen: dus je kunt helemaal zelf samenstellen hoeveel je wilt lopen.

Bij elke route horen mijmervragen. Om tijdens het lopen over na te denken of om met elkaar over te praten. Natuurlijk is het even goed om simpelweg te genieten van het prachtige landschap.

Voor extra verdieping worden werkbladen meegeleverd voor het maken van een deep map, de verbeelding van de diepere laag en de verhalen van het landschap. Het maken van een deep map maakt je bewuster van al jouw zintuigen en van de verhalen die het landschap vertelt.

In het boekje zijn nog bijzondere verhalen en gedichten opgenomen en meer inspiratie voor het lopen van soortgelijke routes. Kortom: leuk om zelf mee aan de slag te gaan en ook om cadeau te geven.

Het boekje, de invulbladen voor de deep maps en de gpx-tracks zijn te verkrijgen bij Museum Smedekinck en hier in de webwinkel.

Een indruk

Hier krijg je een indruk van het boekje