Geluksmunten

Het Ministerie van Geluk heeft een hele eigen munt: een speciaal met de hand gegoten, tinnen Geluksmunt. Met deze munt geef je een steuntje in de rug aan iemand die korte of langere tijd het zwaar heeft. De munt is het symbool en jouw wens voor hoop en herstel maakt het af.

Wat is het idee? Met deze munt geef je een symbool voor hoop en herstel, want er zit een opdracht bij. Zodra de ontvanger zich weer beter voelt is het zaak de munt weer door te geven aan iemand die wat geluk kan gebruiken. Zo wordt de munt elke keer een beetje meer waard!

Word een onderdeel van de Gelukseconomie!

De voorkant van de munt

Op de voorkant van de munt staat de link naar de website van het Ministerie van Geluk, Welbevinden en Plezier: www.mingwp.nl Dat is de verwijzing, zoals anders naar de Nederlandsche Bank.

En het lemniscaat symbool staat op de voorzijde. Het symbool van oneindigheid. Een verwijzing naar het idee dat deze munt alleen maar meer waard wordt, omdat per keer dat de munt doorgegeven wordt er een nieuw (herstel)verhaal bijkomt.

De achterkant van de munt

Aanvullend op het oneindigheids-teken lees je op de rand van de achterkant: “Gedeeld geluk, vergroot geluk”. Gebaseerd op die mooie uitspraak: “Het enige dat groter wordt wanneer je het deelt is geluk!”.

De vlinder die erop staat is het symbool van transformatie, van verandering. Die staat erop als beeld voor de transformatie van de herstelreis. En tegelijkertijd een verwijzing naar de schoonheid en prachtige kwetsbaarheid van de vlinder, als symbool voor het leven.

Jouw toevoeging

Op de voorkant is er nog ruimte voor een symbolisch getal van (maximaal) 4 cijfers. Die worden -met slagcijfers- speciaal voor jou onder het lemniscaat in de munt geslagen.

De cijfers kunnen een bijzonder jaar zijn of een datum of een lievelingsgetal of wat dan ook!

De Geluksmunt wordt verstuurd in een koningsblauw fluwelen zakje. Daarin is nog wat ruimte om een klein briefje te doen, als je dat zou willen.

En… misschien is het wel heel leuk om de munt te geven in combinatie met een geluksbrief!