Op weg naar geluk

De Landkaart “Op weg naar Geluk” is een fictieve landkaart gebaseerd op onderzoek naar geluk en positieve psychologie. De wereld bestaat uit drie delen: wat je zelf kan doen, het belang van anderen en de invloed van de samenleving op geluk. De kaart is getekend met inkt en waterverf en vervolgens gedigitaliseerd. Bij een bestelling krijg je altijd 2 landkaarten, want het principe van het Ministerie is dat geluk vergroot wanneer het wordt gedeeld.

Kijk uit!

Een goed advies op de landkaart: “Raak niet verstrikt in de zoektocht naar geluk.” Geplaatst bij het monster voor de kust bij Omarm het mysterie. Het is de dringende oproep om ook te ‘zijn’ in plaats van te ‘doen’ en niet teveel de focus te leggen op het voldoen aan zogenaamde criteria of normen over geluk. Het is in dezelfde geest als de oproep op de envelop van de Geluksbrieven: “Vergeet niet gelukkig te zijn!”

Ga je eigen weg!

Ga je eigen weg op deze landkaart. Ieder dorpje, iedere streek geeft ruimte om te mijmeren, een aanleiding om in jouw dagboek te schrijven of met elkaar in gesprek te gaan.

De landkaart is een prachtig cadeau aan jezelf, maar natuurlijk ook voor iemand anders. Om dit ‘probleem’ te verkleinen krijg je er bij een bestelling altijd twee.

 

Heb je een ander idee?

Deze landkaart is al op verschillende manieren gebruikt: ik heb hem groot afgedrukt op zeil, voor een Geluksweek op een school. Op het Gelukkigerwijspad kan je GelukkigWijzers krijgen gebaseerd op deze kaart. En de landkaart stond centraal bij een verjaardag van De Dagelijkse Gedachte.

Wil jij de landkaart op een speciale manier gebruiken? Neem dan vooral contact met me op!