De Yoga leeftstijl

4 aandachtspunten

De Yoga leefstijl kan je heel eenvoudig samenvatten in 4 aandachtspunten: Eet gezond, beweeg wat meer, speel een beetje en wees liefdevol.

Het goede nieuws: je kan er elk moment, op jouw niveau, mee beginnen en je kan ieder moment opnieuw kiezen om iets aan te passen of te verbeteren.

En vind je iets lastig? Dan is het Ministerie hier om je met tips en inspiratie weer op weg te helpen!

Terug naar de basis!

Leuk om goed te onthouden: jij bent OK! Yoga helpt je om stil te staan bij jouw gedrag, (eet)patronen en hoe je naar het leven kijkt. Daardoor zie je beter welke zaken je weghouden van jouw geluk, welbevinden en plezier. Vervolgens kan je daar stapsgewijs verandering in aanbrengen.

In de reis naar een gelukkig leven is dit steeds de basis: jij bent OK! In de loop van je leven heb je mogelijk dingen aangeleerd en aangenomen die niet zo goed voor jou zijn. Pel ze af en kom weer tot de kern.

Zoals bij Geweldloze communicatie, waarbij de zoektocht naar ons natuurlijk vermogen tot mededogen centraal staat. Of bij Bosbadderen (Shinrin Yoku) waarin het gaat om het hervinden van ene gezonde, helende relatie met de natuur. En ook in ons begrip van geluk: het is onze ‘standaardinstelling’.

Om meer grip te krijgen op balans in jouw leven, nodig ik je uit om eens te kijken bij “Meer balans door de Chakra Check”. Een laagdrempelige en toegankelijke manier om in kleine stapjes aan de slag te gaan. Of misschien heb je wel meer behoefte aan een workshop of een retraite. Aan jou de keuze!