Ontrafel de magie van geluk!

Het Ministerie verkent manieren waarop we met elkaar meer twinkeling, meer plezier, meer geluk in de wereld kunnen brengen. Elkaar écht zien, dat is misschien wel het belangrijkste. In onze kwetsbaarheid, in onze pijn. Geluk is niet slechts de afwezigheid van pech. Geluk hebben is om erachter te komen dat je niet alleen bent in pech en tegenslag. En dat je naast elkaar een uitweg vindt.
Doe je mee?

Motie van Vertrouwen

Begint iemand een nieuw avontuur? Noodgedwongen, uit passie of beide? Staat iemand voor een enorme uitdaging? Spreek dan je vertrouwen uit met deze speciale Motie van Vertrouwen.

Er is een gratis versie beschikbaar, direct te maken op de site. En er is een bijzondere versie op speciaal handgeschept papier uitgetikt op een Underwood No 5 typemachine.

Of laat je simpelweg inspireren en maak het een gewoonte om je vertrouwen uit te spreken over de goede afloop!

Geluksbrief

Soms kan iemand wel een portie geluk gebruiken! Deel dan wat warme woorden met een Geluksbrief. Het Ministerie heeft jarenlang zelf de brieven verstuurd en nu heb kan je via deze site zelf én gratis een Geluksbrief maken.

Wil je iets bijzonders toevoegen door de brief vanuit het Ministerie te laten versturen met een echte Gelukszegel en bijbehorende envelop dan kan dat natuurlijk ook!

Het gaat er vooral om met elkaar zoveel mogelijk Warme Woorden te verspreiden!

Geluksmunt

Het Ministerie van Geluk heeft een hele eigen munt: de Geluksmunt.
Het is het ultieme steuntje in de rug voor iemand die in de penarie zit. Het enige dat groter wordt wanneer je het deelt is namelijk geluk en dat staat ook op de munt: Gedeeld geluk, vergroot geluk!

Geef de munt aan iemand die het even moeilijk heeft met jouw wens voor herstel erbij. En… de opdracht: zodra de ontvanger zich wat beter voelt krijgt hij of zij de opdracht om de munt weer door te geven. Zo wordt de munt elke keer een beetje meer waard en een symbool van hoop en herstel.

Word een onderdeel van de Gelukseconomie!

Op weg naar geluk

Op deze handgetekende landkaart “Op weg naar Geluk” staan allemaal ingrediënten voor geluk. Elke stad of streek geeft je inspiratie om over te mijmeren of met elkaar te bespreken. Misschien wel tijdens een mooie wandeling.

De kaart is een lichtvoetig en twinkelend cadeau voor gelukszoekers en kaartliefhebbers. En het leuke is: bij aanschaf van een kaart krijg je er twee. Altijd eentje extra… om zelf te houden of als (extra) cadeautje voor iemand.