De Stapperij in 60 seconden

Bewegen en geluk?!

Nou zeker! Door te wandelen of wat intensiever te sporten maak je je hoofd leegt, kom je lekkerder in je vel te zitten en slaap je beter. Allemaal ingrediënten voor geluk!

Wandelen is een prachtige manier om te reflecteren op je leven en om de tijd te maken voor goede gesprekken met anderen.

En: je kan gelijk beginnen. Met een paar oefeningen aan de keukentafel of een klein ommetje vanuit je huis. Of simpelweg door een paar keer heel diep adem te halen.

En denk je nu: “dat wandelen is maar saai” of “dat hou ik nooit vol…”, dan ben je aan het goede adres. Ik help je hier op weg!

 

Mag het een stapje meer zijn?

10.000 stappen per dag. Dat wordt wel genoemd als een de norm per dag. En dat is flink wat! Hoe krijg je dat nou voor elkaar? Met 100 x 10.000 geef ik je een berg tips en ideeën om wandelen en bewegen nog leuker te maken. Van hele praktische concrete, via speelse creatieve tot diepzinnige of spirituele oefeningen.

Of je nu veel of weinig energie hebt, veel of weinig zin: je staat steeds weer voor de keuze om jouw gezondheid te verbeteren. Elke dag opnieuw, in stappen die bij jou passen.

Wandelroutes

Het Ministerie heeft vier wandelroutes ontworpen. Elke route heeft net weer een eigen verhaal. Welke past het beste bij jou?

Bezinnen en bewegen met Dru Yoga

Als je yoga wil omarmen als leefstijl zijn er vier eenvoudige aandachtspunten: eet gezond, beweeg wat meer, speel een beetje en wees liefdevol! Bij het Ministerie vind je veel inspiratie die jou op weg helpt. Zoals een chakra check: een lichtvoetige manier om bewust te worden van verschillende aspecten in jouw leven. Laagdrempelig en no nonsense. Bureau Yoga helpt je met eenvoudige oefeningen voor aan het bureau. Ideaal voor tijdens een pauze. En voel je welkom bij de retraite Ontspannen door bewegen of volg eens een les!

Pelgrimsgeluk

Slapeloze nachten door snurkende medepelgrims, je voeten vol blaren, herbergen die vol zijn en je nog 10km meer moet lopen tot de volgende… een pelgrim krijgt veel te verduren. Tegelijkertijd stralen pelgrims. Het hervonden contact met de eenvoud van het ritme: eten, lopen, slapen… de ontmoetingen, de verhalen. Het Hogere Doel. Dit is het mysterie van het pelgrimsgeluk. En… wat kunnen we van pelgrimeren leren voor ons dagelijks leven?

Camini

Een Camino is de eeuwen oude pelgrimsroute naar Santiago de Compostella in Spanje. Een Camini is een mini-camino: een kleine pelgrimstocht. In een Camini wandelen we in een rustig tempo en in stilte met een pelgrimsthema. We delen verhalen en ervaringen en een maaltijd. Het zijn de reflecties in stilte en het oprechte contact met de ander die onverwachte verdieping brengen. Even een pas op plaats in ons drukke bestaan.